Górcső alatt a tűzoltó készülékek

2024. május 21. 13:30

Sikeresen zárult az ingyenes tűzoltó készülék ellenőrzési akció Somogyban. Az idén öt helyszínre koncentrálódott – az országban egyedülálló – lakosság számára ingyenes kézi tűzoltó készülék ellenőrzési akció Somogyban.

Több száz porral oltó készüléket vizsgáltak felül a készülékjavító szolgáltatók az elmúlt hetekben. A nagybajomi, marcali, böhönyei, kadarkúti és a kaposvári ellenőrzések tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre többen vásárolnak tűzoltó készüléket, amellyel otthonukat szeretnék nagyobb biztonságban tudni, vagy éppen az autójukban helyezik el azt. A porral oltókat az előírásoknak megfelelően időszakonként ellenőriztetni kell, azonban ha megfeledkeznek a készülékek karbantartásáról, előfordulhat, hogy éppen baj esetén nem tudják azokat használni.

Az akció célja idén is a somogyi otthonok és a közlekedő járművek biztonságának növelése volt, így a felülvizsgálaton túl, több készüléket megjavítottak, utántöltöttek a szolgáltatók, de új készülékek is gazdára találtak.

Ne feledjék! A kezdeti tüzek sikeres felszámolásával megelőzhetőek a halálesetek, valamint a nagy anyagi kárral járó tűzesetek!


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap