438 lépcsőfokkal néztek szembe a tűzoltók a pécsi Tv-toronynál

2024. június 10. 13:47

Újabb próbatétel elé álltak a lépcsőfutók. A Magyar Tűzoltósport Egyesület és a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén közösen rendezte meg a VI. Misina Tűzoltó Toronyfutó Versenyt, amelyen somogyi tűzoltók is rajthoz álltak.

Egy év kihagyás után ismét felsorakoztak a startvonalnál a hivatásos és önkéntes tűzoltók, hogy teljesítsék a 2024-ben szerelési feladatokkal kiegészült toronyfutó versenyt. Idén csak hivatásos és önkéntes tűzoltók nevezhettek: közel nyolcvan férfi és női tűzoltó küzdötte le az akadályokat. 

Minden versenyző teljes védőfelszerelésben állt a rajtvonalhoz, majd az első akadálynál egy zárt ajtóval kellett megbirkóznia. Majd a közműveket kellett elzárnia egy speciális eszközzel. Ezután már az álarcot is viselnie kellett, sőt a feszítővágóval egy teniszlabdát áthelyeznie egy másik bójára. Az utolsó feladat egy sugárszerelés volt, majd az időmérő megállítása a torony tetején.   

Magyarország egyik legnehezebb pályáját közel 20-25 kilogrammos felszerelésben teljesítették az indulók, amely nagyon megviselte a szervezetüket, mégis mindenki teljes erőbedobással gyűrte le a 438 lépcsőfokot.

Ifj. Bodó László (KÖTÉL Egyesület) Oldies kategóriában bronzérmet szerzett, Vidák Balázs tűzoltó alezredes (Barcs HTP) a hatodik helyen végzett.  Az Oldies XXL korosztályban Kiss János (Bolhás ÖTE) a dobogó tetejére állhatott fel. A nők között, a Girls kategóriában Tikász Ernesztina (KÖTÉL Egyesület) szintén aranyérmet szerzett és az abszolút győztesnek járó jutalmat is ő vehette át.

Youngster kategóriában indult el Róth Benjámin (KÖTÉL Egyesület), aki szép eredménnyel teljesítette élete második lépcsőfutó versenyét.    


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap