Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről

2021. november 15. 08:06

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól. 

Idén a világhálón és telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket a társasházak képviselői vagy lakói azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak megismertetésére is. 

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal. 

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság négy katasztrófavédelmi kirendeltsége e-mailben és telefonon várja a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket.

MegnevezésTelefonE-mail
Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség(+36-82) 463-128

onepf.xx@xngirq.tbi.uh

Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség(+36-82) 410-333

xncbfine.xx@xngirq.tbi.uh

Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség(+36-85) 515-280

znepnyv.xx@xngirq.tbi.uh

Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség(+36-84) 310-938

fvbsbx.xx@xngirq.tbi.uh

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap