Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén
2021. szeptember 23.

Csütörtök délután 17 óra előtt néhány perccel érkezett a jelzés, amely szerint kigyulladt egy családi ház a Nagyatád külterületén lévő Jánosmajorban. A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. Tizenhárom tűzoltó három járművel vonult a helyszínre, hogy több oldalról megfékezzék a lángokat. Oltás közben egy holttestet találtak a házban.

Halálos lakástűz Taranyban
2021. szeptember 16.

Csütörtökön, hajnali fél háromkor érkezett a jelzés, amely szerint ég egy családi ház Taranyban, a Szent István utcában. A száz négyzetméteres családi ház konyhájában keletkezett a tűz, a helyiség teljesen kiégett. A tűz elérte a közlekedőt és egy másik szobát is.

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel
2021. július 22.

Nyáron is szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk, hiszen ha jól működik a házunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket. Ne várjunk őszig, foglaljunk időpontot minél hamarabb. A kéményseprők a fűtési szezonon kívüli is elérhetők, ajánlott ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes kéményellenőrzést. Ilyenkor gyorsabb az ügyintézés, a várakozási idő rövidebb, a nyári szabadságok miatt pedig könnyebb megfelelő időpontot találni a kéményseprők fogadására.

Példaértékű összefogás Kadarkúton
2021. június 27.

Mai napra valamennyi dunántúli megyéből, Pest megyéből és a fővárosból is érkezett segítség a Somogy megyei kisvárosban keletkezett épületkárok felszámolására.

Viharkárokat számolnak fel Kadarkúton
2021. június 26.

Több mint háromszáz lakóházat rongált meg a péntek esti vihar Kadarkúton. A legnagyobb károkat a jégverés okozta, számos pala- és cserépfedésű lakóépület tetőszerkezete sérült meg. Szombat délelőtt példátlan összefogás valósult meg a településen, ahol a tűzoltók, a település vezetői, a helyi lakosok és civil segítők jelenleg is dolgoznak a károk felszámolásán.

Péntekig meghosszabbítják a harmadfokú hőségriadót
2021. június 25.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján tovább folytatódik a kánikula az egész ország területén, ezért dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az érvényben lévő hőségriadót meghosszabbította 2021. június 25-én (péntek) 00:00 órától kezdődően június 25. (péntek) 24:00 óráig.

Tűzgyújtási tilalom van az egész országban
2021. június 24.

Június 24-én 00:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Kedden 0:00 órától a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lép életbe
2021. június 21.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban az eddiginél is melegebb időjárás várható, ezért dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 22-én (kedd) 00:00 órától június 24. (csütörtök) 24:00 óráig harmadfokú hőségriasztást ad ki.

Másodfokú hőségriasztás lép életbe szombaton 0:00 órától
2021. június 18.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 19-én (szombat) 00:00 órától június 22 (kedd) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

Halálos lakástűz Csokonyavisontán
2021. május 27.

Reggel fél nyolckor érkezett a jelzés, hogy ég egy ház a Somogy megyei Csokonyavisontán. A tűzoltókat egy száz négyzetméteres, egyszintes családi házhoz riasztották, amelynek az egyik szobája égett. A húsz négyzetméteres hálóban ruha és szemét égett, a tűzoltók a lángokat gyorsan megfékezték. A tűzoltók az égő épületből egy idős nőt és a kutyáját kihozták, azonban már nem lehetett rajtuk segíteni. Az egységek az épületből két gázpalackot is eltávolítottak, elkerülve ezzel a robbanást. A tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Csak a fűtési szezonnak van vége, a szén-monoxid veszélye marad
2021. április 19.

Április 15-én véget ért a fűtési szezon, ez azonban nem jelenti azt, hogy elmúlt volna a szén-monoxid-mérgezések veszélye. A fűtési szezonban ugyan gyakrabban riasztják a tűzoltókat a mérgező gáz miatt, de ahol nyílt lánggal működő vízmelegítőt használnak, ott egész évben veszélyt jelent a szén-monoxid. A legtöbb mérgezés és tragédia oka, hogy rossz, elavult, nem karbantartott, esetleg engedély nélkül felszerelt fűtőeszközzel fűtenek, illetve nem megfelelő a szellőzés.

Halálos füstmérgezés Kaposvárott – ketten haltak meg
2021. április 16.

Egy füstölő családi házhoz riasztották a tűzoltókat pénteken fél 11-kor Kaposvárott, a Keletivánfa utcában. A kaposvári tűzoltók egy járművel érkeztek a helyszínre, az épület átvizsgálásakor két halottat találtak.