Somogy VMKI kaposvári épületei energetikai fejlesztésének előkészítése

2023. december 14. 09:59

Európai uniós forrásból elkészültek a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kaposvári épületei épületenergetikai fejlesztésének tervei. A KEHOP-5.2.15-21-2023-00058 azonosító számú, Somogy VMKI kaposvári épületei energetikai fejlesztésének előkészítése elnevezésű projekt 24 471 667 forintból valósult meg.

A projekt célja, hogy annak keretében a megújuló energiaforrás hasznosításának tervezésével

teljeskörűen előkészítsék a kiválasztott épületekre vonatkozó épületenergetikai fejlesztéseket,

amelyek révén az ingatlan gazdaságosan üzemeltethető lesz.

Cél az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a fosszilis energiaforrások használatának

csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energia-megtakarítás érhető el, vagyis csökkenhetnek az üzemeltetési költségek. A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább. Ezzel a projekt nemcsak az európai uniós követelményeknek való megfelelést teljesíti, hanem fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is hozzájárul.

A projekt az Európai Unió 24 471 667 forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásában valósult meg. A beruházásról bővebben a somogy.katasztrofavedelem.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagytól, a (+36-20) 417-3293-as

telefonszámon.

 

Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap