A mélygarázsban feltételezték a gyorsan terjedő tüzet

2024. október 17. 11:49

Kigyulladt egy elektromos autó az egyik szántódi hotel mélygarázsában szerda délelőtt. Négyen a füsttel teli helyiségben rekedtek. A vármegyei ellenőrző gyakorlat feltételezése szerint három város tűzoltóira volt szükség.

A tűz átterjedt egy másik járműre is, a lángokat a siófoki, a pétfürdői és a balatonfűzfői tűzoltók fékeztek meg. Az elektromos járműre egy speciális tűzoltó takarót borítottak,  amely a levegő oxigéntartalmának csökkentését vagy teljes elzárását idézi elő, így a tűz kialszik. Az egységek mind a négy sérültet megtalálták az átláthatatlan füstben: volt aki egy sarokba menekült a tűz elől; míg más a lifttel próbálta elhagyni az alagsort, de bent rekedt; egy sérültet az egyik személyautóból mentették ki; a negyedik ember pedig a garázs legtávolabbi részére menekült a füst elől, onnan azonban nem találta a kijáratot. A tűzoltók menekülőkámzsa segítségével a szabad levegőre kísérték a sérülteket.

A mintegy harminc tűzoltó jó taktika választásáról és hatékony együttműködésről tett tanúbizonyságot - hangzott el Gaál Attila tűzoltó alezredes, vármegyei tűzoltósági főfelügyelő és Tompos Gábor tűzoltó alezredes, igazgatóhelyettes értékelésében.

Fotó: Somogy VMKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap