Hétvégi tűzoltói beavatkozások

2021. június 21. 14:02

Huszonkettő alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén. Csaknem háromszor annyi műszaki mentésnél kellet az egységeknek beavatkozni, mint tűzesetnél. A legtöbb baleset az M7-es autópálya somogyi szakaszán történt. A megyei műveletirányítási központba háromszor érkezett téves jelzés az elmúlt napokban.

Pénteken megcsúszott és árokba hajtott egy személyautó Tab külterületén. A helyi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt az autót áramtalanították és egy mellékútra tolták a helyszínen tartózkodók. A tűzoltó egység a törmelékektől megtisztította az úttestet. Az autóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Összeütközött két személyautó a 6704-es út Nikla és Öreglak közötti szakaszán, Hódoshát közelében pénteken. Műszaki mentés céljából a marcali hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére, akik áramtalanították az egyik gépkocsit. A két autóban összesen öten utaztak, ketten könnyebben megsérültek.

Átfordult a tetején, majd a kerekein állt meg egy személyautó az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonendréd közelében. Egy ember beszorult a gépkocsiba, őt feszítővágóval kiszabadították, majd átadták a mentőknek a siófoki hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították is a járművet.

Szombaton árokba hajtott és egy hídfőnek csapódott egy kisbusz Böhönyén, a Fő utcában. A műszaki mentést a helyi önkormányzati tűzoltók végezték el. A sofőrt a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították.

Két hektáron égett a nádas szombaton a Fejér megyei Enyingen. A siófoki hivatásos és a lajoskomáromi önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be és oltották el a tüzet, csaknem másfél óra alatt.

Két motorkerékpáros ütközött össze a 7-es főút 99-es kilométerszelvényénél, Balatonvilágos térségében, szombat délután. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Az egyik motoron ketten utaztak, őket súlyos sérülésekkel kórházba szállították a mentők.

Egy - a petörkei tóban eltűnt - személy felkutatásában vett részt a KÖTÉL Egyesület szombaton. Az önkéntes tűzoltók szonár berendezés segítségével rátaláltak a keresett férfire, majd az egyesület búvárai csaknem két méter mélyről hozták a felszínre az elhunyt személyt.

Összeütközött két autó az M7-es autópálya balatonboglári szakaszán, szombat este. Az egyik autó motortere füstölt is. A város önkormányzati tűzoltói megszüntették az izzást és áramtalanították az autókat. Személyi sérülés nem történt az ütközés során.

Balatonfenyvesen, a Fenyvesi utcában karambolozott két autó, melyekben összesen nyolcan utaztak. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat és felitatták a kifolyt folyadékot az úttestről. Egy utas könnyű sérüléseket szenvedett. 

Vasárnap hajnalban egy személyautó szalagkorlátnak ütközött, többször megpördült, majd a kerekein állt meg, az M7-es autópálya siófoki szakaszán. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a kocsit.

Két autó karambolozott tegnap délután a Fejér megyei Enyingen, a Fő és a Kertalja utca kereszteződésénél. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a műszaki mentésben. Az autókban csak a sofőrök utaztak, egyikük könnyebben megsérült a balesetben. 

Egy balatonkeresztúri nyaraló tárolójának tetőszerkezete és az ott tárolt berendezési tárgyak égtek vasárnap este. A marcali hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett, vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet és visszahűtötték a bútorokat. 

Fotó: Marcali HTP, Siófok HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap