Eredményes beavatkozás, sikeres minősítés

2022. augusztus 10. 14:07

Sikeresen teljesítette az éves minősítő gyakorlatát a KÖTÉL Egyesület szerdán, ezzel további egy évre szerzett jogosultságot arra, hogy a hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül, önállóan is végezhet tűzoltási, műszaki mentési feladatokat.

A feltételezés szerint a Deseda-tónál található Fekete István Látogatóközpont gépházában tűz ütött ki és egy ember az épületben rekedt. Az önkéntes tűzoltók a kiérkezést követően felderítették a helyszínt, majd szakszerűen, légzőkészülék használatával behatoltak az épületbe. A beavatkozók rövid időn belül megtalálták a tűz forrását és megfékezték a lángokat, miközben a bajba jutott dolgozót is kimentették.

A gyakorlat végrehajtását Tarlós István tűzoltó ezredes a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese értékelte. Az ezredes szerint a beavatkozás szakszerű volt, az önkéntes tűzoltók színvonalasan teljesítették a feladatokat. A kárhelyparancsnok mindvégig megfelelően irányította a beavatkozást, jó taktikát választott. Az igazgatóhelyettes további eredményes munkát kívánt és átnyújtotta a minősítő oklevelet, amely további egy évre jogosítja fel az egyesületet az önálló beavatkozásra.

Idén már több, mint hetvenszer riasztották a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltóit, akik a viharkárok felszámolásától, eltűnt személyek keresésén át szabadtéri tüzek oltásáig számos beavatkozásban részt vettek, erősítve Somogy megye tűzvédelmét és biztonságágát.

 

Fotó: Somogy MKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap