Hétvégi tűzoltói beavatkozások

2024. július 15. 14:46

Öt tűzesethez és húsz műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvége során. Több helyen szabadtéri tűz miatt kérték az egységek segítségét, de számos közúti balesetnél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

Egy letört faág eltávolításához kérték a siófoki hivatásos tűzoltók segítségét péntek délután. Balatonszárszó külterületén egy lehasadt faág alatt épp elfért egy személyautó, de félő volt, hogy mikor zuhan a közlekedőkre, ezért a siófoki tűzoltók rövid idő alatt lefűrészelték azt.

Ságváron a Petőfi Sándor utcai templom csatornája villanyvezetékre dőlt, amelynek eltávolításához a siófoki tűzoltókat riasztották.

Útra dőlt egy fa Komlósd és Péterhida között, ahol elfoglalta a teljes úttestet és rádőlt az út túloldalán lévő telefon vezetékre is. A barcsi hivatásos tűzoltók fűrészelték össze az akadályt, megelőzve egy esetleges balesetet.

Személyautó és motoros ütközött össze szombat délelőtt a somogytúri körforgalomban. Az ütközés következtében az útburkolatot több méter hosszan motorolaj borította be, amelynek felitatásáról a balatonboglári önkormányzati és a látrányi önkéntes tűzoltók gondoskodtak. Az egységek áramtalanították a kétkerekű járművet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Nem sokkal később Siófok közelében üközött össze két autó, amelyekben összesen négyen utaztak. Az egyik jármű sérült utasát a város hivatásos tűzoltói ellátták a mentők kiérkezéséig, áramtalanították a járműveket és gondoskodtak a helyszín biztosításáról is. A baleset következtében törmelék került az úttestre, amelyet a közútkezelő munkatársai letakarítottak, ezt követően újra zavartalanul haladt a forgalom az érintett szakaszon.

Frontálisan karambolozott két személyautó Nagyatád és Lábod között, a 68-as főúton. Mindkét autóban csak a sofőr utazott, egyikük az összeroncsolódott járműbe szorult, őt a nagyatádi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, az életét azonban már nem lehetett megmenteni. A másik autó sofőrjét a mentők kórházba szállították.

Szombaton délután Csurgó külterületén hajtott árokba egy személyautó, amelynek utasai az eset során nem sérültek meg. A csurgói önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd segítettek az autómentőnek trélerre helyezni a gépkocsit.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap