Hétvégi tűzoltói beavatkozások

2024. július 22. 13:58

Három tűzesethez és húsz műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvége során. Legtöbbször közúti balesetnél kellett beavatkozniuk az egységeknek.

Nemesdéd és Vése között lángra kapott egy körbála pénteken, a tüzet a böhönyei önkormányzati tűzoltók fojtották el. Az egység szétbontotta a bálát és eloltotta a még izzó részeket, megakadályozva, hogy a lángok tovább terjedjenek.

Lesodródott az útról, kidöntött egy kandelábert, áthajtott egy patakon, majd a vízelvezető árokba csapódott egy személyautó szombatra virradó éjjel Siófoknál. A sofőr nem sérült meg az eset során és még a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt a járműből. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, felitatták a kifolyt motorolajat és biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig.

Pamuknál szombaton a kora reggeli órákban árokba hajtott egy autó, Osztopánban pedig a délelőtt folyamán történt hasonló baleset, a Szabadság téren. Előbbi esetnél a marcali, utóbbinál a kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a sérült járművet. A pamuki baleset helyszínéről a mentők két sérültet kórházba szállítottak.

Nagybajom külterületén, Segesdnél, Siófokon, Nagyatádon, Kaposváron és Szabáson, a szombat délelőtti esőzés következtében kidőlt fákat távolítottak el a tűzoltók az úttestről, megelőzve egy esetleges balesetet.

Ságváron és Bőszénfán két-két személyautó karambolozott, Böhönyén egy személyautó borult árokba. Utóbbi helyszínen a helyi önkormányzati tűzoltók mentették ki a fejtetőre borult gépkocsi két utasát. Egy speciális hordágyra helyezték őket, majd a csomagtartón át emelték ki a sérülteket a járműből.

Felborult egy személykocsi szombaton kora este, Kapoly közelében is. Az összetört autóba egy ember beszorult. A tabi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, illetve feszítővágó és kéziszerszámok segítségével szabadították ki a gépkocsivezetőt. A sérültet mentőhelikopter szállította kórházba.

Lesodródott az útról és árokba hajtott vasárnap reggel egy személykocsi, Karád és Somogytúr között. A balesethez a karádi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. Az összetört gépkocsiban hárman utaztak, az egyik utast a mentőszolgálat munkatársaival közösen emelték ki a tűzoltók. Két sérültet mentőautó, a harmadik utast mentőhelikopter szállította kórházba.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap