AKTUÁLIS HÍREINK

Elhunyt Gulyás László tűzoltó ezredes 2024. június 18.

Életének 53. évében, 2024. június 18-án, hosszan tartó betegségben elhunyt Gulyás László tűzoltó ezredes, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség volt kirendeltségvezetője.

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás lép életbe 2024. június 18.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendeli el az ország egész területére 2024. június 19-én (szerda) 0.00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig.

Kétszázharminc településen gyérítik a szúnyogokat 2024. június 17.

A héten tizenhárom vármegyében folytatódik a katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés. A tervek szerint kétszázharminc településen, összesen hatvan ezer hektáron lesznek kezelések. A Duna teljes szakaszán biológiai lárvagyérítést végeznek a szakemberek, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezeléseket végző járművekkel a Szigetközben, a Csepel-sziget térségében, a Dráva menti településeken, továbbá Békés, Csongrád-Csanád és Zala vármegyében lehet találkozni. Miskolcon és Debrecenben a héten pótolják a szeles idő miatt korábban elmaradt munkálatokat.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2024. június 17.

Négy tűzesetnél és hét műszaki mentésnél kérték a somogyi tűzoltók segítségét az elmúlt hétvége során.

Lelkesedésből és kitartásból jelesre vizsgáztak a somogyi önkéntesek 2024. június 17.

Buzdító szavaktól volt hangos a hétvégén az ádándi sportpálya, ahol osztott sugár szerelés mellett a 7x55 méteres váltófutásban (amelynek része volt a kúszófolyosó, palánk átugrás és gerendafutás) mérték össze gyorsaságukat és felkészültségüket a gyermek, ifjúsági és felnőtt csapatok.

ESEMÉNYEK

Nincs egy aktív esemény sem.

VIHARJELZÉS

Balaton

Nincs viharjelzés

Balaton illusztráció

Fertő-tó

Nincs viharjelzés

Fertő-tó illusztráció

Velencei-tó

Nincs viharjelzés

Velencei-tó illusztráció

Tisza-tó

Nincs viharjelzés

Tisza-tó illusztráció
Széchenyi 2020 Kohéziós Alap