AKTUÁLIS HÍREINK

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2024. május 27.

Egy tűzeset mellett tizenhét műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén. Balesetekhez és letört faágak eltávolításához is riasztották az egységeket.

Huszonhat somogyi tűzoltólaktanya kapui nyíltak meg gyereknapon 2024. május 27.

Tárt kapukkal fogadták a somogyi tűzoltók a gyerekeket május utolsó vasárnapján. Délelőtt tíz órakor már gyerekzsivajtól voltak hangosak a tűzoltólaktanyák.

Az esőzések után egyre több a szúnyog 2024. május 27.

A héten kilenc vármegye százkilencvenöt településén, csaknem harminchétezer hektáron folytatódik a központi szúnyoggyérítés. Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt folyamatos a szúnyogok elleni védekezés. A csípőszúnyogok lárvái az állandó vizek védett, növényzettel borított szegélyzónáit kedvelik, de az áradások és esőzések után kialakuló ideiglenes vizekben is fejlődnek.

Öt témakörben várja a pályaműveket a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács 2024. május 24.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) tudományos, interdiszciplináris pályázatára az idei évben is olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületének gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

Baleset történt a 65-ös és a 7-es út kereszteződésében Siófokon 2024. május 23.

Kidöntött egy oszlopot, majd egy forgalomirányító jelzőlámpának hajtott egy személykocsi szerda este Siófokon, a 65-ös és a 7-es út kereszteződésében.

ESEMÉNYEK

Nincs egy aktív esemény sem.

VIHARJELZÉS

Balaton

ELSŐFOK

Balaton illusztráció

Fertő-tó

Nincs viharjelzés

Fertő-tó illusztráció

Velencei-tó

Nincs viharjelzés

Velencei-tó illusztráció

Tisza-tó

Nincs viharjelzés

Tisza-tó illusztráció
Széchenyi 2020 Kohéziós Alap